Samklang logo
Perfektion, kreativt flow, skabe, indre barn, selvudvikling, transformation

Perfektionisme & kreativt skabende flow

I det meste af mit liv har min indre perfektionist fyldt så meget at jeg konstant var på overarbejde og på vej til det næste som skulle gøre mig “bedre”.
 
Jeg gemte mig bag et hav af uddannelser og skulle altid lige have en mere i håbet om at jeg så endelig ville føle mig klar til at stå frem og tilbyde noget af alt det jeg havde på hjerte.
 
Når jeg endelig tog beslutningen om at nu var det tide at lave en workshop eller et kursus, så tog usikkerheden over og jeg endte med at planlægge idéen og impulsen ihjel.
 
Det var med en vis portion af frygt, spænding og rystende ben at jeg, sidste år, efter at have færdiggjort en 4-årig psykoterapeutuddannelse valgte at springe ud som fuldtids selvstændig. Men jeg mærkede at jeg var klar til at stå på egne ben og få defineret hvordan det føltes rigtigt for mig at bruge alle de redskaber jeg havde samlet op igennem 9 års studier af alt muligt forskelligt indenfor det spirituelle og holistiske felt.
 
Min indre perfektionist var der stadig så jeg skulle alligevel lige et par kurser og en lydyoga-uddannelse igennem for at teste om nu alligevel ikke lige manglede lidt mere 😉
Men jeg fik igen og igen af vide alle steder fra (både fra den fysiske og åndelige verden) at der simpelthen ikke var mere læring til mig – BUM!
 
Jeg er dybt taknemmelig for al den viden jeg har samlet op undervejs i mine mange uddannelser og kurser, og jeg er dybt taknemmelig for den drivkraft som min indre perfektionist har givet mig. Og jeg er 100 % sikker på at jeg ikke er færdig med at lære og uddanne mig (det tror jeg i øvrigt aldrig vi bliver).
 
Men det sidste halve år er jeg kommet i dybere og dybere kontakt med mit indre kreative flow, som har været gemt bag, og overdøvet af, min indre perfektionist – den kreative, legende skaberkraft som kommer fra kroppen og hjertet; ikke fra hovedet.
 
Min indre perfektionist er ikke væk, hun er blot blevet tryg nok til at træde lidt til side og lade den legende, kreative skaberkraft få plads.
Det er simpelthen det mest fantastiske flow der kommer når jeg tillader mig selv at lege og gå med de impulser jeg mærker! Det giver en helt ny livsglæde og lethed til de ting jeg gør. Jeg mærker lysten til det uperfekte. Til, nysgerrigt, at udforske og mærke hvad og hvordan det føles sandt for mig at skabe og tilbyde min passion til andre.
 
Jeg oplever at det at skabe sammen med andre giver mig større mod til at stå frem og jeg mærker det som jeg altid har vist i praksis – sammen kan vi ting vi ikke kan alene.
Derfor er jeg i gang med at skabe flere forskellige samarbejder med forskellige sjæle som jeg ræsonerer dybt med så vi kan se hvad vi kan sammen. Jeg har allerede, og kommer også til fremadrettet, at søsætte flere forskellige workshops, cirkler og retræter – primært i samarbejde med andre, men også nogle som vil føles rigtige for mig at udfolde alene.
 
De kommer alle fra mit hjerte og fra at have fulgt de impulser jeg mærker som sande for mig at gå med lige nu. Jeg er ikke længere bange for at træde frem og stå med det som føles rigtigt uden at have en plan for hvor det skal føre mig hen om 1, 3 eller 5 år.
 
Det er et vildt og fantastisk sted at være – der hvor jeg blot tager et skridt af gangen uden den store forkromede 10 års plan men det føles bare så sandt for mig lige nu!
 
Jeg håber at vi sammen kan udforske, lukke op til vores indre kreative skaberkraft og lege.
 
Som den vise Ram Dass sagde:
“We are all just walking each other home”
 
 
P.S. Du kan holde dig opdateret om aktuelle workshops, retræter og cirkler/forløb under Begivenheder.

Del denne post