Samklang logo
Kambo, frø, udrensning, purge, ritual, ceremoni

Mit kald til Kambo

I starten af året var jeg 14 dage på Bali med kæresten. Vi forventede begge at det ville blive en afslappende ferie-tur, men i stedet blev det den vildeste spirituelle tur med udrensning og voldsom gang i min Kuṇḍalinī energi. Vi fik set langt mindre end vi havde planlagt fordi mange af vores dage gik med at skabe ro og plads til den heftige udrensning på både det fysiske og energetiske plan. Min mave havde det ikke godt, mine ankler var hævdede så det gjorde ondt at gå og min Kuṇḍalinī holdt mig vågen om natten. Vi forsøgte at få tid hos en balinesisk healer som skulle være en af de absolut dygtigste, men uden held.
 
Jeg var desperat så bad universet og mine guides om at give mig et tegn til hvad jeg så skulle stille op hvis ikke healeren var løsningen.
1 time senere da vi lå inde på vores værelse (som var en hytte på første sal) hørte vi en lyd på vinduet udenfor da jeg gik ud for at kigge sad frøen på billedet og kiggede på mig. Det må være i familie med Kambo frøen for udover farverne ligner det umiskendeligt den samme frø. Det kunne vist ikke være et meget tydeligere tegn.

Det skulle dog tage mig mange måneder før jeg fandt det helt rigtige sted at prøve Kambo for første gang. Da jeg spontant tog med til Sankt Hans hos TribeHouse – med og hos mennesker jeg aldrig havde mødt viste det sig “tilfældigvis” at de ville arrangere ceremoniel Kambo nogle måneder senere. Jeg meldte mig til med det samme!

 
Igen var det blevet nøje planlagt ovenfra da Kamboen faldt midt mellem to Ayahuasca ceremonier som jeg vidste ville gå dybt da min sidste rejse inden de to forestående havde været hård på flere plan og bl.a. handlede om at sidde fast i fødselskanalen (som jeg gjorde rent fysisk i 36 timer da jeg skulle fødes – i øvrigt 6 uger for tidligt).
De to rejser vil jeg fortælle mere om i et seperat opslag for ellers bliver det nemt en roman.
 

Selve Kambo ceremonien var trygt faciliteret af en kvinde, som sjovt nok viste sig at være min navnesøster (dog stavet lidt anderledes) fra Sephorah Circles – endnu en synkronicitet. Hun havde været i træning i junglen i 3 måneder hos Matés stammen.

 
Vi startede med en delingsrundte hvor vi fortalte hvorfor vi var der og fik hjælp til at blive endnu tydeligere på vores intention.
 
Vi fik herefter tilbudt Sananga som er nogle urte-øjendråber som siges at rense pineal kirtlen og åbne det 3. øje. Jeg har prøvet dem før i forbindelse med en Ayahuasca rejse så jeg var forberedt på den smerte der følger med. Hvis jeg skal beskrive det så føles det nok lidt som jeg forestiller mig det føles at få chili eller glasskår i øjnene, men det går heldigvis over – og hvad udfolder man ikke for den positive efter-effekt 😉
 
Så fik vi serveret 2 liter lunken vand som skulle drikkes dels til at hjælpe med at trække affaldsstofferne ud af kroppen og dels for at have noget at kaste op af.
 
Sephorah kom rundt og brændte små huller i det øverste hudlag med en glødende pind og herefter fik vi påført Kamboen (som er sekretet fra en frø fra junglen).
 Allerede efter et minut begyndte jeg at mærke varmen sprede sig i kroppen og kort tid efter begyndte jeg at kaste voldsomt op. Jeg mærkede at jeg skulle på toilettet så jeg forsøgte at rejse mig op, men var for svimmel så jeg måtte på kravle på alle fire ud på toilettet mens en bar min spand for mig.
 Uden at gå i detaljer vil jeg bare nøjes med at sige at det nok var den heftigste udrensning jeg nogensinde har prøvet (og det siger altså ikke så lidt – for jeg har prøvet lidt af hvert!).
 
Sephorah anbefalede at jeg fik Rapé til at hjælpe med at lande processen så udrensningen kunne aftage så det fik jeg da jeg havde fået kæmpet mig tilbage ind på min madras. Sephorah rensede os alle og sang Kambo sange hele vejen igennem. Det føltes trygt og sikkert trods den heftige omgang jeg var igennem.
 Jeg havde det heftigste mave og lændesmerter og hende som havde hjulpet mig på toilettet var der og holdt på min mave og lænd, hvilket lindrede lidt.
 
Efter en god tids hvile fik vi mulighed for at gå med udenfor med vores spand med opkast. Her kiggede Sephorah på det vi havde kastet op og kunne fortælle at det primært var udrensning af leveren for mit vedkommende. Det stemmer fint overens med at jeg ved flere tidligere alternative behandlere har fået af vide at min lever har lidt problemer med at rense ordentligt ud.
Herefter tømte vi vores opkast ved rødderne af et træ og sang velsignelser i form af en Kambo-sang henover det samt takkede frøen for healing og udrensning.
 
Vi sluttede med et let måltid mad og afslapning/hygge sammen.
 
Dagene efter var jeg træt, men følte mig nulstillet på et subtilt plan.
 
Allerede 3 dage efter var min 2. Ayahuasca rejse ud af to med en lidt over en uges mellemrum. Det var den vildeste rejse til dato og jeg er stadig ved at integrere det jeg oplevede så den vil oplevelse vil jeg skrive mere detaljeret om senere. Men jeg kan afsløre at jeg aldrig har oplevet så krystalklar en rejse med så mange smukke farver og indsigter. Moder Aya fortalte mig at det bl.a. var takket være den renhed jeg havde opnået. Renhed = Klarhed som hun sagde det og her var Kamboen (og Sanangaen) uden en medvirkende faktor.
 
Jeg er slet ikke færdig med at udforske Kamboen så i november har jeg lokket Sephorah til Samklang for at afholde Kambo – jeg glæder mig til at se hvad endnu en omgang kan gøre for mig!
 
Du kan læse mere og tilmelde dig ved at klikke her.
Du kan læse mere om Kambo på Sephorahs hjemmeside.
 
Du ønskes en smuk og klar søndag.

Del denne post