Samklang logo
Mapacho, hellig tobak, ritual, ceremoni, psykedelisk terapi

Mapacho – den hellige tobak

Under mit seneste Ayahuasca retræte anbefalede shamanen Wiler mig at gå på en diæt med Mapacho. Mapacho er en hellig tobaksplante som ofte ryges som en del af Ayahuasca ceremonierne i Shipibo traditionen. Mapacho er den maskuline energi og derfor modstykket til Ayahuascaens feminine energi.
 
En lille fin historie om Mapacho lyder:
Dengang Gud havde skabt verden sagde han til alle planterne at han ville skænke dem alle særlige evner alt efter hvad de ønskede. Planterne stillede sig i kø foran Gud og en efter en kom de til og han spurgte: “hvad ønsker du dig?”. Den pågældende plante fremsagde sit ønske – f.eks. “jeg ønsker at kunne åbne folks hjerter”, og Gud svarede: “det får du” og gav planten denne evne. Alle planterne fik deres evner en efter en indtil kun Mapacho, med sin tålmodige natur, var tilbage. Gud spurgte “hvad ønsker du dig så Mapacho?”. Mapacho svarede “det hele!”.
 
Mapacho er således god til det meste! Han hjælper særlig godt med at skabe jordforbindelse, ro, med at rense, centrere og frigive det vi ikke længere har brug for.
 
Under en af mine ceremonier på retrætet kom Mapacho plantens ånd til mig. Jeg kunne dufte hans tilstedeværelse og han præsenterede sig selv for mig. Han lavede en krone af sine blade til mig og gav mig den på, og placerede et par af sine blade i mit hjerte. Det var meget smukt og jeg mærkede tydeligt forbindelsen med ham. Under en udfordrende proces med moder Ayahuasca, i samme ceremoni, kom han igen til mig og indhyllede mig i sin røg. Øjeblikkeligt mærkede jeg hvordan jeg slappede af og energierne satte farten ned. Processen blev mere rolig og nemmere at være i. Hans besked til mig var at det er noget af det han kan hjælpe mig med, at finde ro og centrering når energierne kører for hurtigt.
 
Senere viste og underviste han mig i hvordan jeg kan samarbejde med ham og lade ham hjælpe til i mine ceremonier.
 
Efter den ceremoni var jeg ikke i tvivl om at jeg måtte dedikere de 3 måneder til en diæt med Mapacho.
 
Jeg glæder mig til at lære ham bedre at kende og se hvad vi kan sammen!
 
Diæten er på ægte “junglevis” hvilket betyder at jeg ikke må røre ved andre mennesker eller dyr i 3 måneder, jeg skal leve af en enkel kost bestående af ris, kartofler, æg og lidt fisk, uden stimulanser så som krydderier, salt og peber. Jeg skal passe ekstra på min energi og minimere input udefra hvilket betyder at jeg går offline fra sociale medier, ikke tager klienter ind, og holder anden social kontakt på et minimum. Wiler giver mig sparring, hjælp og retter min diæt til, energetisk, undervejs så alt går som det skal. Jeg skal indtage Mapacho blandet med vand en gang om ugen og så ellers ryge Mapacho og forbinde mig til ham gennem bl.a. meditation.
 
Derfor har jeg bestilt og fået speciallavet en julegave til mig selv i form af denne smukke pibe. Jeg kommer til at bruge den under min diæt og fremover i mine ceremonier.
 
Tusinde tak til Frostpipes for det smukke design og for at imødekomme mine ønsker bl.a. med indgravering af Algiz runen ᛉ (for beskyttelse). Pipen har meget passende fået navnet “Gaia”.
 

Du kan finde Frostpibes på Facebook og Instagram.

Hvis du vil læse mere om Mapacho kan jeg anbefale denne fine artikel/præsentation:
https://www.awholenewhigh.com/mapacho/

 
OBS: Som det også fremgår af teksten i artiklen linket til ovenfor, så anbefales det på ingen måde at udføre Mapacho te-ceremoni (som igangsætter opkast/purge) uden guidning af en facilitator som har solid erfaring med dette. Der er tilfælde med folk som er døde af/i forbindelse med Mapacho te-ceremonier i junglen. Uanset hvilken plantemedicin du vælger at arbejde med så anbefaler jeg altid at du gør det under kyndig vejledning af en facilitator som har erfaring med dette. Planter kan være kraftfulde allierede i vores healing, men også potentielt farlige eller afhængighedsskabende hvis vi ikke bruger dem korrekt og med respekt.

Del denne post