Samklang logo
Vintersolhverv, ritual, energiopdatering, selvudvikling

Vintersolhverv 2020

I dag er det vintersolhverv, hvilket betyder at lyset vender tilbage og dagene bliver længere.
 
I år mødtes Saturn og Jupiter for første gang siden år 1405. De mødes i Vandbæreren (og skifter hermed fra er jord- til et lufttegn), hvilket måske kan forklare at jeg som Vandbærer har mærket energierne ekstra stærkt.
 
Dette astrologiske skift markerer starten på energierne i 2021, hvor særligt februar vil være ekstra fyldt med Vandbærer-energi (forandring, innovation, fokus på humanitære værdier og ideologiske skift på den store skala) med hele 7 planeter i Vandbæreren. Det er nok ikke helt tilfældigt at jeg skal starte min diæt netop d. 7 februar.
 
I en hedensk legende om vintersolhvervet, bekæmper og undertrykker Egens Konge (konge for det tiltagende år) Kristtornens Konge (konge for det aftagende år) på denne tid af året. Kristtornens Konge ses som Julemanden, der bærer den røde farve med kristtornen i sin hue, og som kører en slæde med otte (sabbats)rensdyr (symboler på Den Hornede Gud). Grantræet symboliserer Gudinden da dette træ ikke dør om vinteren og kransen er et symbol på årshjulet og genstande der anbringes på den symbolisere ting der ønskes udført før næste Vintersolhverv.
 
I dag er en perfekt mulighed for at vende blikket indad og reflektere både over året som er gået, men også sætte intentioner for det kommende år.
 
Jeg har haft årets sidste klient og fået lanceret min nye hjemmeside med opdateret design og tekster som matcher min nuværende retning og energi.
 
Med ønsket om et smukt vintersolhverv og en glædelig jul!
 
Du kan også læse blogindlægget om efterårsjævndøgn 2020 ved at klikke her.

Del denne post