Samklang logo
Hverdagsritualer, ritual, ganesh, ceremoni, hellig

Hverdagsritualer

Indenfor det indiske Auyrvediske system er Vata (luft) min dominerende dosha (type). Det betyder bl.a. at jeg nemt bliver meget svævende og “flyvsk”, og ikke bryder mig om rutiner og alt for mange dage der ligner hinanden for meget. Når folk taler om hvor godt det er med f.eks. faste morgenrutiner mærker jeg modstand og tænkte før i tiden at det nok handlede om at jeg måtte øve mig noget mere og at det ville være godt for mig at lære at få f.eks. faste morgenrutiner ind i mit liv. Jeg har prøvet det et utal af gange, men det lykkes sjældent at holde rutinen kørende særlig længe af gangen.
 
Jeg læste et opslag på Instagram hvor der var en anden som skrev om det med ikke at være et “rutine-menneske”, men som i stedet talte om at følge rytmer og lave ritualer. Og det mærker jeg et kæmpe JA til!
 
Efter jeg stoppede med at arbejde i et 8-4 job begyndte jeg at komme i dybere kontakt med dagens og årstidernes naturlige rytme. Jeg begyndte at spise og bevæge mig mere intuitivt fordi jeg ikke skulle passe min hverdag ind i et fast skema. Det var en kæmpe gave som hjalp mig dybere i kontakt med mine autentiske behov, grænser, intuition og egen indre rytme. Det har givet mig et nyt lag, dybere kontakt til, og forståelse af, min feminine energi.
 
Ritualer har i mange år været en del af min praksis og hverdag på forskellige måder. I 2005 da jeg begyndte at studere nordiske og hedenske traditioner blev ritualer en vigtig del af min læring og en måde at skabe forbindelse til dem som er kommet før mig. I flere år anså jeg ritualer i en snæver rammer som havde at gøre med min praksis indenfor netop de traditioner.
 
De senere år er jeg begyndt at se og forstå hvordan vi kan gøre stort set alt til ritualer. Et ritual handler i min forståelse om at have vågen bevidsthed på det vi foretager os (nogle vil kalde det mindfulness) så vi kan samle og sende energi i en bestemt retning i forhold til hvad vi ønsker at manifestere i vores liv.
Samtidig bliver det en slags helliggørelse af det vi gør som skaber en, for mig, helt anden respektfuld energi og tilstedeværelse.
 
Det er ofte frøet til taknemmelighed over det vi har som nærer og ærer os og verden omkring os.
 
Hvordan ville dit liv mon se ud hvis:
Hvordan et helligt ritual ser ud for dig er jo fuldstændig individuelt og helt op til dig.
 
Nogle af mine yndlingsritualer er:

Del denne post