Samklang logo
Kvindekraft, fællesskab

Kvindekraft igennem fællesskab

Op igennem min barn- og ungdom oplevede jeg flere gange dybe svigt fra andre kvinder; jeg fik af vide at jeg var for meget, fyldte for meget, var forkert, og engang fik jeg endda af vide af en veninde at hun ikke turde introducere mig for hendes kæreste fordi jeg havde en evne til at “tryllebinde” og forføre mænd så hun var bange for at jeg ville stjæle ham fra hende…
 
Det gjorde at jeg i mange år følte mig utryg i selskab med andre kvinder og forsøgte at gøre mig mindre i deres selskab. Jeg havde få veninder og jeg havde det bedst i selskab med det modsatte køn.
Netop derfor rører det mig dybt at opleve trygge kvindefællesskaber, hvor kvinderne føles som mine søstre frem for konkurrenter.
 
Jeg er netop vendt hjem fra et Ayahuasca kvinderetræte hvor jeg var med som guide og jeg er simpelthen så dybt rørt og taknemmelig for det søsterskab som gennemsyrede hele weekenden sammen med nogle vilde, stærke, sårbare og smukke kvinder. Der blev delt så åbent, råt og sårbart og med så meget styrke at jeg føler mig blæst bagover, og får tårer i øjnene bare ved at tænke på det. Det har været en dybt healende weekend for mig, og jeg er både ydmyg og taknemmelig udover ord over at have været en del af det rum vi skabte sammen.
 
Jeg har længe mærket kaldet til at arbejde dybere udelukkende med kvinder – og denne weekend har blot gjort kaldet stærkere. Jeg har alligevel mærket en modstand fordi jeg sad med følelsen af at jeg så ville “ekskludere” mændene, men jeg forstår nu at det intet har at gøre med eksklusion. Vi kvinder er født til at have rum som kun er vores. Det handler ikke om at mændene ikke “må” være med, men om at helligholde det som hører vores køn til – præcis ligesom at mænd oplever noget særligt ved at være i selskab udelukkende med andre mænd.
 
Vi ER forskellige og heldigvis for det! Lad os dyrke det som gør os unikke – både som forskellige køn og som mennesker generelt.
 
Jeg mærker længslen efter at forbinde mig med den visdom som vi kvinder bærer på og som i sin natur er til for at blive delt.
 
Ligesom jeg mærker længslen efter at udforske gamle glemte ritualer og viden som vi sammen kan genopdage, tage hjem og dele med de kommende generationer. Tiden er til at finde tilbage til vores rødder på alle plan – så vi kan integrere dem i det moderne liv med alle de ressourcer vi har her.
 
Så fremadrettet vil jeg begynde at tilbyde workshops, cirkler og på sigt retræter kun for kvinder.
Smukke, unikke kvinde og søster; jeg vil elske at have dig med i dette rum og få lov at være med på din rejse til at udfolde din unikke kvindekraft.
Sammen kan vi noget vi ikke kan alene – lad os inspirere hinanden.
 
Skulle du føle kaldet til at gå dybere ind i dit indre gennem bevægelse sammen med andre kvinder så find workshoppen “Bevidsthed i Bevægelse for kvinder” under begivenheder. Her vil vi bevæge os sammen og sætte nye intentioner støttet af nymånen energi.

Del denne post