Samklang logo
Om Samklang, Avilou Sephoura Eveliina Søby, spiritualitet, terapi, transformation

Vibration og yoga

Yoga’en har været en del af mit liv i rigtig mange år og jeg bliver stadig forundret over hvor lille en del af yogaen jeg, trods mine 300+ certificerede yogalærertimer, egentlig har dykket ned i. Det er et kæmpe univers som indeholder noget for (næsten) alle.

Oprindeligt blev yogaen til i Østen for at forberede kroppen til at sidde stille under lange meditationer, hvor de fleste i Vesten, i dag, bruger det for sig selv eller faktisk efter meditation. Jeg tror ikke der er en rigtig eller forkert måde at “bruge” yogaen på – den kan tilpasses efter behov.

Det synes jeg i virkeligheden er en af yogaen største styrker; at den både rummer øvelser til at løfte vores energi og til at berolige vores nervesystem.
Yogaen øger kropsbevidstheden og hjælper os til at bringe os i kontakt med vores unikke vibration som jeg tror på er nøglen til et liv i større balance. Yogamåtten bliver på den måde et laboratorium hvor vi kan udforske og blive klogere på os selv, og samtidig et “beskyttet” rum, hvor vi øver alt det vi gerne vil blive bedre til i resten af vores liv (fokus, overblik, smidighed, indre ro osv).

I vores hektiske liv med meget gøren og et samfund med fokus på effektivitet, er jeg blevet ret vild med Yin yogaens beroligende vibration. Den formår på en helt særlig måde, at hjælpe nervesystemet i ro og skabe et rum af væren og accept af det som er ❤️

Yin-yoga består af dybe stræk som holdes i mellem 2-10 min og det betyder at der arbejdes på at løsne op i gamle, fastlåste spændinger i bindevævet i kroppen. Yin yoga arbejder ud fra Den Traditionelle Kinesiske Medicins tilgang til læren om meridianbaner (dem som bruges i akupunktur). Meridianbaner er energibaner i kroppen, som kan hjælpes i balance, og derved hjælpes hele energisystemet, nervesystemet og den fysiske krop tilbage i balance.

I mine behandlinger har jeg ofte kombineret psykoterapi med kropsterapi og yogastillinger for på den måde at sikre en holistisk tilgang til både krop, sind og sjæl.

Pssst… Kunne du tænke dig at prøve yoga helt GRATIS og uforpligtende så hold øje med siden her, hvor jeg vil poste datoer for gratis yoga hjemme i min have – jeg vil elske at have dig med og dele yogaens fantastiske univers med dig.

Med ønsket om en glædelig international yogadag og sommersolhverv!

Del denne post